Ett tidigare gemensamt byggprojekt: Hyreshuset ”Vallen”

Förvaltning & Entreprenad i Sätila

Sätila Bygg och Hansson & Karlsson har historiskt haft ett nära samarbete. Nu utvecklar vi detta samarbete genom ett gemensamt bolag. Våra företag består och lever vidare som tidigare. Med ”Förvaltning och entreprenad i Sätila” kommer vi att fortsätta utveckla Sätila tillsammans.

Denna hemsida är framtagen för att informera dig som intressent om våra kommande projekt. Här kommer vi succesivt uppdatera med aktuell information. Trevlig läsning!

Om företagen 

Hansson och Karlsson Byggservice AB

Hansson och Karlsson Byggservice AB har funnits sedan 1975 då det startades av Sven Hansson och Henrik Karlsson. Huvudkontoret finns i Sätila och sedan maj 2019 finns även en filial i Fjärås. Idag är vi 13 fantastiska medarbetare på företaget som har ett genuint intresse för traditionellt byggande i trä men vårt kunnande omfattar även mureri, plattsättning och putsarbeten.

Vi är stolta över vår hantverkshistoria, där kvalitet och engagemang sker med en familjär känsla. Detta är något vi vill förvalta och vårda in i tiden. Vi arbetar främst i Hallands län och Marks kommun.

Inriktningen är villabyggnationer, om- och tillbyggnader samt renoveringar. Vi har mångårig erfarenhet av att återskapa ”sekelskifteshus” i sin forna glans. På senare år har vi även arbetat med större entreprenader som flerbostadshus och lokaler. Vi är även delägare i Börsagården AB som förvaltar/bygger lägenheter i Sätila

Sätila Bygg

Under snart 100 år har vi på Sätila Bygg spelat en stor roll för Sätila och bygden runt omkring. Vi är ett familjeföretag som är inne på den fjärde generationen. Vi har byggt skolor, äldreboenden och bostäder i alla dess former i många olika spännande projekt under årens lopp. I grund och botten är vi  ett byggföretag och har som vision att fortsätta vara det i framtiden.

Tillsammans med Byggentreprenaden driver vi Byggbutik, Brädgård och Serviceverkstad på Fjäråsvägen 8 i Sätila. Vi har ett flertal hyreslägenheter och fastigheter i byn som finns till uthyrning. Även Hälsohuset och Hälsoboxen tillhör Sätila Bygg familjen, precis som Lygnern AB med Restaurang, Pensionat, Konferens och Spa.

En härlig udda skara med en gemensam nämnare: kärleken till att utveckla Sätila och föra arvet vidare i flera generationer!