Sätila

Sätila ligger högt och synnerligen vackert vid sjön Lygnerns norra ände. Här bor du i en naturnära miljö med allt du behöver för en bekväm vardag. Det finns det gott om service så som vårdcentral, tandläkare, affärer och bank m.m. I det attraktiva samhället vårdar du även kropp och själ på Hälsohuset och Hälsoboxen – byns egna träningscenter samt ett flertal aktiva idrottsföreningar.

Vill man få sig en bit mat så besöker man restaurang Båthuset som serverar god och närproducerad mat samt ordnar temakvällar med bland annat livemusik och quiz.

Naturen runtom Sätila är fantastisk och Lygnern som är byns landmärke är populär hos både stora och små. Här finns en barnvänlig sandstrand med brygga och fina strövområden. Lygnevi kan liknas vid inlandets riviera och det är hit många styr sin kos under soliga och varma sommardagar. Långt ut i vattnet sträcker sig den 170 meter långa ekbryggan vilken är en av Europas längsta. Sätila med omnejd har en vacker natur som inbjuder till vandringar i olika terränger. Här finns även möjlighet till båtplats.

Att det är enkelt att pendla in till Göteborg med bussen som passerar byn flera gånger om dagen bidrar naturligtvis till Sätilas enorma popularitet. Faktum är att här är det faktiskt möjligt att bo lantligt utan att vara beroende av en bil. Förutom kort pendelavstånd till Göteborg och Borås är det nära till Kungsbacka och Landvetters internationella flygplats.

Sätila är en av de snabbast växande orterna i Marks Kommun med en utvecklingskurva som ständigt pekar uppåt. Som Sätilabo kan du räkna med att bo en by som utvecklas och vill framåt. Det råder en varm härlig gemenskap där de flesta Sätilabor är stolta över sin by.